A strana

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga od 10. do 15. kolovoza održat će se nekoliko vrhunskih koncerata i događanja. Velik broj domaćih i stranih posjetitelja koji borave na području Grada Paga uživat će u ribarskoj fešti, koncertu klapa, klasičnoj glazbi, navijačkoj noći te zabavi izvođača A strane.

Večeras će se u Šimunima održati ribarska fešta s početkom u 21 sat, a dobru atmosferu začinit će klapa Sol. U petak, 11. kolovoza u 21 sat u atriju Kneževog dvora nastupit će klapa Bošket iz Zagreba. Ljubitelji klapske i dalmatinske pjesme imat će priliku uživati u a capella izvedbama apsolutnih pobjednika 57. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 2023. prema ocjeni stručnog suda i po glasovima publike.

U subotu 12. kolovoza nakon jedanaest godina u Pagu će u sklopu jubilarnog 25. PagArtFestivala nastupiti proslavljeni violinist Stefan Milenković i Hilda Švan na klaviru koji će izvesti vrhunska djela romantičarske violinističke literature kao što su Paganinijev Karneval u Veneciji i Sarasateova Carmen fantazija. Koncert se održava u 21 sat u crkvi Marijina uznesenja.

U nedjelju, 13. kolovoza, već tradicionalno, u organizaciji Društva prijatelja Hajduka na glavnom gradskom trgu u Pagu održat će se Bila noć.

Povodom blagdana Velike Gospe u Pagu, u zabavnom programu u večernjim satima na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će izvođači A strane – Iva Ajduković i Alen Đuras uz band Ante Gela. Sve posjetitelje i žitelje Paga očekuje vrhunski glazbeni doživljaj uz dobru glazbu, odlične interpretacije i bezvremenske hitove koje će izvoditi renomirani glazbenici i talentirani pjevači A strane. Koncert počinje u 21 sat.

Program

  • 10.08. Ribarska fešta s klapom Sol, Šimuni (riva) u 21h
  • 11.08. Klapa Bošket, Pag, Atrij Kneževog dvora u 21h
  • 12.08. Stefan Milenković, violina i Hilda Švan, klavir, Pag, Zborna crkva Marijina uznesenja u 21h
  • 13.08. Bila noć DPH Pag, Trg Petra Krešimira IV u 21h
  • 15.08. Koncert A strana, Pag, Trg Petra Krešimira IV u 21h

Bosket
A-strana
Bila-noc
PagArtFestival